Mijn activiteitsdomeinen:

 
WALPURGISNACHT Omstreeks 1970 treed ik toe tot de Sint-Pietersgroep VVKS te De Panne. Toendertijd waren de scouts en gidsen van De Panne wat 'op den dool' op verschillende locaties in De Panne. In 1972 koopt de gemeente een voormalige camping die voortaan beide Sint-Pietersgroepen (scouts en gidsen waren toen immers nog aparte verenigingen) zal huisvesten.

In 1976 wordt VZW De Kwinte opgericht met als doel ernaar te streven de optimale voorwaarden te scheppen om de Sint-Pietersgroepen in staat te stellen hun activiteiten voort te zetten. Vanaf 1983 word ik penningmeester van VZW De Kwinte. Vanaf 1985 neem ik tevens de financiële verantwoordelijkheid over van ons jaarlijkse bal Walpurgisnacht, toen reeds uitgegroeid tot de grootste fuif van de streek.

Na mijn actieve scoutscarrière treed ik toe tot De Stam-Schakel, een omni-sport vereniging die wekelijks sportactiviteiten organiseert waaronder tweemaal per jaar een klim- en speleoweekend in de Ardennen. Als voorzitter van De Stam-Schakel organiseer ik van 1984 tot 1987 jaarlijks een Halve Marathon Westhoek in samenwerking met de Veurnse Atletiek Liga en de sportdienst van de gemeente Koksijde. Hierbij kregen we volop medewerking van de gemeentebesturen van De Panne, Koksijde en Veurne die achtereenvolgens als gastgemeente optraden.

Intussen blijft het succes van Walpurgisnacht aanhouden en bereikten we in het jaar 2000 de kaap van 2000 bezoekers. Vanaf 2001 bekommer ik mij onze eigen domeinnamen walpurgisnacht.be en wpn.be en zijn we vertegenwoordigd op internet. In 2004 organiseren we onze 40ste Walpurgisnacht, doch de groep staakt haar activiteiten wegens gebrek aan nieuwe en jonge leiding. De VZW blijft zich echter inzetten voor De Kwinte en voor de jeugdwerking. Vanaf 2007 stellen we ons domein De Kwinte ter beschikking van een nieuwe op te richten KSA-groep.

De traditie van Walpurgisnacht wensen we nog niet direct stop te zetten. Tot 2008 organiseren we Walpurgisnacht in samenwerking met verenigingen die zich om jeugdwerking bekommeren. Omdat de organisatie van Walpurgisnacht een beetje te commercieel wordt en heel veel inspanning vergt voor naar verhouding een kleine opbrengst beslissen we in 2009 een tijdelijke pauze in te lassen. Na een aantal jaren onderbreking organiseren we onze Walpurgisnacht voor een allerlaatse keer op 24 november 2015. Met deze 45ste editie nemen we in heuse feeststemming afscheid van een lange traditie.

 
  Laatst gewijzigd: 24 Aug 2019 17:13:10 2023 | Ontwerp en realisatie: Geert Debeerst