Mijn activiteitsdomeinen:

 
Cera CVBA In 2004 word ik aanvaard als lid van de regionale adviesraad Noorderkempen van Cera. Met de regionale adviesraad steunen we projecten in domeinen die aansluiten bij hedendaagse maatschappelijke noden: armoedebestrijding en sociale inclusie; kunst en cultuur; zorg in de samenleving; land- en tuinbouw en duurzame ontwikkeling; lokale initiatieven in het onderwijs en het jeugdwerk. Vanaf maart 2005 behartig ik er de functie van ondervoorzitter en maak ik deel uit van de nationale adviesraad.
Langs deze weg kom ik in contact met BRS vzw, waar ik mij vanaf 2007 aansluit bij de adviesraad. Hoogtepunten dit eerste jaar vormen het bezoek van nobelprijswinnaar 'prof. Dr Yunus', alsook een inleefweekend naar de geboortestreek van 'dhr. Friedrich Wilhelm Raiffeisen'. BRS VZW
rwanda In 2010 krijg ik de kans een inleefreis naar Rwanda mee te maken. We ervaren er microfinancieren in de praktijk, komen in aanraking met diverse vormen van ontwikkelingssamenwerking en maken er kennis met cultuur en natuur van dit prachtige land. Het reisverslag rwanda.debeerst.be vormt een getuigenis van deze unieke ervaring. Voormalige inleefreizigers herkennen er hun belevenissen in terug.
Deze bagage komt me goed van pas wanneer de gemeente Brecht kort na mijn terugkomst een gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking opricht, waar ik vanaf oktober 2010 de taak van voorzitter op mij neem. Met de GROS proberen we de betrokkenheid van de Brechtse bevolking bij de Noord-Zuidproblematiek te verhogen en steunen we projecten en personen actief in ontwikkelingslanden. Brecht
SbS-I Tijdens twee cultuurreizen naar India in 2014 en 2015 kom ik in aanraking met de Indische cultuur en haar vele tegenstellingen. Ook in eigen land neem ik deel aan activiteiten door en voor de Indische gemeenschap. De lustrumviering van vijf jaar Gros Brecht staan in het teken van India. De gemeente Brecht kent tevens projectsteun toe aan Side by Side India Wanneer deze organisatie een vzw wordt besluit ik om mijn engagement verder te zetten als lid van de algemene vergadering.
 
  Laatst gewijzigd: 23 Aug 2019 21:01:53 2023 | Ontwerp en realisatie: Geert Debeerst