Mijn activiteitsdomeinen:

 
LAZEF vzw

Reeds tijdens mijn scoutsperiode maak ik als verkenner kennis met de zeilwagensport. De zeilwagenclub De Krab stond toen nog in haar kinderschoenen. Mijn studies beletten me actief deze sport te beoefenen, doch het contact met de club blijft bestaan.

Omstreeks 1985 tot 1996 ben ik penningmeester van zeilwagenclub De Krab.
Vanaf 1995 word ik penningmeester van de Landelijke Zeilwagenfederatie VZW.

Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de zeilwagensport vindt in 1998 het 6e Wereldkampioenschap zeilwagenrijden plaats op de stranden van De Panne. Voor de eerste maal kan dit kampioenschap via internet gevolgd worden middels een webstek van eigen ontwerp. In 1999 ontwerp ik voor de zeilwagenfederatie een volwaardige webstek en is het domein lazef.be een feit. In 2001 wordt hieraan het domein strandzeilen.be toegevoegd, om in 2003 verder uitgebreid te worden met zeilwagenrijden.be en landyachting.be.
De webstek van de landelijke zeilwagenfederatie was oorspronkelijke ook Engelstalig opgevat ten behoeve van de internationale zeilwagenpiloten. Op voorstel van de internationale zeilwagenfederatie FISLY ontwerp ik voor hen vanaf 2000 een aparte webstek en verwerf ik hiervoor de domeinen fisly.org en landsailing.org. Wanneer in 2012 de domeinnaam fisly.com vrijkomt wordt deze aan de Fisly domeinen toegevoegd. FISLY
VVW Recrea vzw Reeds vanaf het sportdecreet van 13 april 1999 ben ik betrokken bij de vorming van de Associatie Wind- en Watersport Vlaanderen (AWWV), wat na het sportdecreet van 13 juli 2001 leidde tot de vorming van de recreatieve sportfederatie V.V.W.-Recrea VZW. Vanaf 2011 word ik aangesteld als bestuurder van V.V.W.-Recrea VZW om er de sportdiscipline van het zeilwagenrijden in te vertegenwoordigen. Wanneer op 1 januari 2017 V.V.W.-Recrea VZW fusioneert met VYF VZW wordt dit bestuursmandaat beëindigd.
 
  Laatst gewijzigd: 24 Aug 2019 17:28:05 2023 | Ontwerp en realisatie: Geert Debeerst